2009. január 3., szombat

A védelmező aura 1. rész

A távol-keleti misztikus tanítások szerint minden élőlényt a földön ,így bennünket embereket is, körülvesz egy láthatatlan, de azért tapintható erőtér, amelyet az ezoterikus tanítók egyszerűen csak aurának neveznek. Ennek a titokzatos erőtérnek a léte, vagy nemléte élénk viták tárgy a kutatók körében. Vajon minden időben úgy vélekedtek az emberek, hogy az aura egy nem létező valami? Erre határozott nemmel kell, hogy feleljünk, hiszen elég, ha a régi szentképeket megnézzük, azonnal a szemünkbe ötlik, hogy a művészek minden spirituálisan fejlett személy feje köré dicsfényt rajzoltak. Miért? Az ok rendkívül egyszerű. Az aura ugyanis nem teljesen láthatatlan, sőt a legtöbb ember időnként látni is vél valamit. Jobb, ha úgy fogalmazunk, hogy ez a bizonyos erőtér, ami körülvesz bennünket, az észlelési képességünknek éppen a határán van. Ha azonban megfelelően ellazult, relaxált állapotba hozzuk magunkat, akkor időnként mindenki megláthatja egy másik ember auráját. Milyen konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy ez az energiatér valóban létezik? Az 1960-as években a Szovjetunióban egy fizikus rendkívül érdekes kísérleteket végzett. Élőlényeket és embereket nagyfrekvenciás térben az ultraibolya sugárzásra is érzékeny fényképezőgéppel lefotózott, és az előhívott képeken minden élőlény körül egy fényudvart vett észre.

Az eljárás kidolgozójáról Kirlian-fotózásnak nevezték el a módszert. Ezeken a felvételeken meggyőzően láthatta mindenki, hogy az aura létezik, tehát az ezoterikus irodalmaknak igenis igazuk van. A felvételek további érdekességeket is elárultak. Ez az erőtér nem egy stabil képződmény körülöttünk, hanem folyamatosan változik. Változik színében, méretében, sűrűségében, kedélyállapotunktól, fizikai teljesítőképességünktől, egészségi állapotunktól függően. Végeztek olyan kísérleteket, amikor ismert médiumokat kértek meg arra, hogy engedjék meg, hogy Kirlian–felvételeket készítsenek róluk, transzban és éber állapotban egyaránt. Amikor a felvételeket elkészítették, mindenkinek jól látható volt, hogy a médiumok aurája transzban jelentős változáson ment át. Oly mértékben kitágult, hogy nem egy esetben a külső széle nem fért rá a fényképre.

Gyakran lehet olyan történeteket hallani, – és a médiumok általában gyerekek – hogy valaki egy teljesen egészségesnek tűnő emberre azt mondta, hogy beteg, és esetleg meg fog halni. Miért? Azért, mert olyan extraszensz képességgel rendelkezett, hogy jól látta az aura elváltozását, már akkor, amikor a betegség még nem is jelentkezett. A felvételek pedig igazolták azt az állítást, hogy a beteg, vagy a betegség előtt álló szervezetnek megváltozik az aurája. Egyes esetekben az érintett részeken oly mértékben elvékonyodik, hogy ki is lyukadhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése