2009. január 24., szombat

Megbocsátás


A megbocsátás mindenféle gyógyulás előfeltétele. Amikor megbocsátunk, az olyan, mintha a szívünk végre elengedné a fájdalmat. A megbocsátás valójában önmagunknak tett szívesség. Abban a pillanatban, ahogy megbocsátunk, azonnal megérezzük annak a testi következményeit: a megkönnyebbülést, az ellazulást és a gyógyulást. A megbocsátás az, ha felismerjük az ártatlanságot magunk, vagy a másik fél múltbeli tetteiben. Amikor megbocsátunk, belátjuk, társunk azon a megértési szinten cselekedett, melyen akkor viselkedésének értelme volt, az a tett látszott az egyedüli megoldásnak. A másiknak elsősorban magunk miatt bocsátunk meg. Ha nem szabadulunk meg a nehezteléstől, a dühtől, vagy az utálattól, akkor beleragadunk ezen érzések hatásaiba és beszennyezzük saját életünket. Lelkünkben felgyülemlenek a negatív érzések, melyek elfoglalják a szeretet helyét. Nem lesz helyünk arra, hogy a jelenben éljünk, mivel a múlt nehezteléseivel van tele az elménk.

Nem neheztelhetsz úgy valakire, hogy az ne befolyásolná életedet valamilyen módon.

2009. január 19., hétfő

A védelmező aura 8. rész

És most lássuk a színeket:

· A PIROS szín erős energiára utal, a tűz és az elsődleges alkotóerő színe. Eltökéltségre, szenvedélyességre utal. Ugyanakkor utalhat haragra, szerelemre, szexualitásra vagy árlényegülésre. A piszkos piros azonban kiegyensúlyozatlanságra, elcsigázottságra vagy gyulladásra is utalhat.

· A NARANCS szín a melegségre, kreativitásra utal, vagyis az érzelmek színe. Bátorságot, örömet és társas hajlamot is takarhat. Ha színe nem tiszta, akkor büszkeségre, feltűnési vágyra következtethetünk belőle. De jelenthet hiúságot, aggodalmat is.

· A SÁRGA a legkönnyebben látható auraszín. A mentális aktivitásnak az elsődleges színe. Tisztánlátást, bölcsességet, intelligenciát jelent. De ez a szín jelzi a látens psziképességeket és a megérzőképességet is. Piszkos árnyalatai túlzott gondolati és elemzőtevékenységre utalhat. Kritikus szemléletmódot, dogmatikus gondolkodást tükröz.

· A ZÖLD az együttérzés, az érzékenység színe, nyugalmat, fejlődést jelent. A megbízható emberek színe. Ha a zöld szín a kék felé hajlik, akkor tulajdonosa gyógyító képességekkel rendelkezik. Ha a zöld piszkos árnyalatú, bizonytalanságot, nyomorúságot jelent. De takarhat féltékenységet, birtoklási ösztönt is.

· A KÉK szintén jól látható szín. A nyugalom, a csönd színe. Odaadást, igazságosságot, és komolyságot tükröz. Ám jelenthet élénk képzelőerőt, és jó intuíciós képességet is. Piszkos árnyalatai melankóliát, gátoltságot, hajszoltságot, aggodalmaskodást, önkényességet tükröznek.

· A LILA a melegség és az átváltozás színe. A szív és a tudat, a test és a spiritualitás összhangját jelenti. Tulajdonosa önálló, intuitív, dinamikus személyiség. Bíborszínű változata nagy szenvedélyeket és akaraterőt is takarhat, de utalhat nagyobb erőfeszítésekre is.

· A RÓZSASZÍN a feltétel nélküli szeretet, az együttérzés, a tisztaság színe. De jelenthet örömet, kényelmet, erős társtudatot. Összességében olyan emberre utal, aki nyugodt, szerény, a művészetekért és a szépségért rajong. Ha piszkos árnyalatú, új szerelem, és újfajta látásmód születésére utalhat.

Mint látjuk, auránk nagyon fontos szerepet tölt be életünkben. Egyrészt védelmez bennünket a káros behatásoktól, másrészt hűen tükrözi egészségi és mentális fejlettségünk szintjét. Nem árt odafigyelni rá, mert ha vigyázunk rá, egyszerűen jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben.

2009. január 11., vasárnap

A védelmező aura 7. rész

1. Mivel az aura rétegekből tevődik össze, a fizikai testhez legközelebbi réteg, és annak színe a fizikai állapotunkról nyújt hű tükörképet. A következő réteg az érzelmi, a mentális, és a spirituális energiák jellemzői, amelyek azonban hatással vannak a fizikai réteg színére is.

2. Minél tisztább és árnyaltabb egy szín, annál jobb. A piszkos, ködös, zavaros színek kiegyensúlyozatlanságra, és más problémákra utalnak.

3. Ha a színek sötétek, de élénkek, teltek, akkor az igen magas energiaszintet jelent, ami azonban nem jelent feltétlenül problémát.

4. Az aurában nem minden esetben csak egy szín dominál, megjelenhetnek más színek is ugyanabban a rétegben. Ez nem jelent feltétlenül problémát. Ilyen esetben arra van szükség, hogy értelmezni tudjuk a színeket összefüggésükben, kombinációjukban.

5. Mivel egy másik ember auráját csak a sajátunkon keresztül láthatjuk, ezért minden esetben tisztáznunk kell, hogy a mi energiaterünk éppen milyen színű. Ez azért fontos, mert saját auránk rétege elszínezi a másik ember aurájának látott képét.

6. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a látottakat erősen befolyásolja az, hogy pillanatnyilag milyen a mi lelkiállapotunk.

7. Szem előtt kell tartani, hogy maga a szín, annak elhelyezkedése, tisztasága mind mást és mást jelent. Ezeket mindig összefüggésükben kell értelmezni.

8. Nagyon fontos tudni, hogy az aura változik. Gyakran egyetlen nap leforgása alatt többször is. Minden hatással lehet rá. Minden érzelmi, fizikai, vagy mentális tevékenység befolyással lehet rá.

2009. január 10., szombat

A védelmező aura 6. rész

De mit tegyünk, ha éppen nem vagyunk szerelmesek, de úgy érezzük töltekezésre, egy kis „auratuningra” lenne szükségünk?

A legjobb módszer erre a meditáció, relaxálás.

Hallgathatunk közben kellemes lágy zenét. Ugyanilyen jó hatással van azonban a rendszeres testedzés, a kiadós séta a jó levegőn, csendes környezetben. Törekednünk kell arra, hogy gondolati és érzelmi világunk harmóniába kerüljön, kiegyensúlyozottak legyünk. Ha betartjuk ezeket az egyszerű szabályokat, szervezetünk feltöltődik energiával, hogy meg tudjon minket védeni a káros behatásoktól. Így auránk erősebbé, pezsgőbbé, vibrálóbbá válik. Mi pedig egészségesebbek, boldogabbak, teljesítőképesebbek és kreatívabbak leszünk hétköznapjainkban.

Állapotunkról nem csak az aura vastagsága, és alakja árulkodik, hanem annak színe is. Az aura energiája ugyanis fény és szín formájában is megjelenik a látók számára. Az energiatér színe és annak tisztasága, az, hogy melyik szín hol helyezkedik el, szintén sokat elárul az illető fizikai, érzelmi, mentális és spirituális állapotáról.

A színek jelentésének meghatározásában több szempontot is figyelembe kell vennünk.

2009. január 8., csütörtök

A védelmező aura 5.rész

Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel mintegy karban tudjuk tartani energiaterünket. Egyszerű dolgok, amik semmiféle szakértelmet nem igényelnek.

Szóljuk azonban pár szót arról is, hogy mik azok, amik gyengítenek bennünket.

Megfigyelések szerint auránkat gyengítik a szeszes italok, a kávé, cigaretta és a kábítószer. Nem tesz jót ugyanígy az sem, ha renszeresen degeszre tömjük hasunkat. Szintén károsak lehetnek gondolataink.

A harag, a düh, a féltékenység, korunk rákfenéje a stressz mind rombolják energia-háztartásunkat.

Az optimista életfilozófia, a mások problémáira való fogékonyság, és embertársaink szeretete azonban erősítik energiaterünket.

Külön ki kell emelni a legszebb emberi érzelmek egyikét, a szerelmet. Köztudott, hogy a szerelmesek gyakran olyan teljesítményeket préselnek ki magukból, amire normál állapotban nem lennének képesek. Amikor egy szerelmes párt megkértek arra, hogy engedjék meg azt, hogy lefényképezzék az aurájukat, érdekes felvétel született. A két ember energiatere szabályosan összefonódott, színe pedig a piros árnyalataiban vibrált. A legérdekesebb megfigyelés azonban az volt, hogy bár az energiaterek összefonódtak, nem gyengítették, hanem erősítették egymást.

2009. január 6., kedd

A védelmező aura 4. rész

Auránk egy másik érdekes tulajdonsága, hogy emlékezettel bír. Szintén a fényképfelvételek hívták fel arra az érdekességre a figyelmet, hogy ha olyan személyről készült fotográfia, akinek mondjuk fél keze, vagy fél lába hiányzott, az nem jelentett hiányt az aurában. A fényképeken jól lehetett látni a hiányzó végtag teljesen szabályos energetikai képét, pedig gyakran hosszú évtizedek teltek el a csonkolás óta.

A legfontosabb felfedezés, amit a vizsgálatok hoztak, az volt, hogy auránk mintegy visszatükrözi szervezetünk egészségi és érzelmi állapotát. Ráadásul ezt olyan hihetetlenül pontosan teszi, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Az egészséges emberek auratere a megfigyelések szerint kb. 40-60 cm vastag burokként veszi körül testünket. Szerkezetében kifelé áramló finom energiavonalakat lehet megfigyelni. Ez az energiavonal az, ami a legtöbbet képes elárulni egészségi állapotunkról. Ha ez a sugárzás erőteljes és szimmetrikus, akkor az egyén minden készséget kizárólag egészséges.

Ha ez a harmónia felborul, és az aura aszimetrikussá válik, a sugárzó vonalak eltorzulnak, akkor a vizsgált személynél valamilyen betegség van kialakulóban, vagy pedig érzelmi instabilitásban szenved. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy ha ebben az állapotban auraterápiát alkalmaznak, a kialakulófélben lévő betegséget vissza lehet fordítani, ill. javítani lehet a beteg kedélyállapotán.

Amennyiben a vizsgált személy auratere egyébként szabályos képet mutat, de kórosan vékony, vastagsága nem éri el a 10-20 cm-t, az a vizsgált személy fizikai kimerültségéről árulkodik. Ha az aura képe erősen torzult, rajta szakadások figyelhetők meg, akkor ez arra hívja fel a figyelmet, hogy az illető valamilyen betegségben szenved. További érdekesség az, hogy az aura mérete még az egyébként teljesen egészséges embereknél sem állandó.

Reggel a legvastagabb, ahogy telik a nap, szervezetünk fárad, és mire eljön az este, jelentősen elvékonyodik. Ez az energiaszint-csökkenés azonban sokkal jelentősebb, ha idegi kimerültséggel van dolgunk, ha a napunk rohanással telt, mintha fizikailag fáradtunk volna el.

2009. január 5., hétfő

A védelmező aura 3. rész

A volt Szovjetunióban élt egy kislány, Natalja, aki súlyos genetikai rendellenességgel látta meg a napvilágot. A kutatóknak 8 évig sikerült Őt életben tartani, de ez alatt az idő alatt világhírnévre tett szert. Úgy látta mások auráját, mint mi a hétköznapi tárgyakat. Képes volt megmondani, hogy ki, milyen betegségben szenved, sőt, egyszerű érintésével meg tudta gyógyítani más emberek nyavalyáit. Az elvégzett klinikai vizsgálatok aztán rendre ki is mutatták az érintett területen található valamelyik szerv kezdődő megbetegedését. Mivel minden mindennel kölcsönhatásban van, a kutatók egy rendkívül érdekes vizsgálatot folytattak le. Beteg embereket két csoportra osztottak. Az egyik csoport hagyományos kezelést kapott, a másik csoport kezelését kiegészítették auraterápiával is. Vannak ugyanis olyan különleges képességű emberek, akik képesek arra, hogy saját aurájuk frekvenciáját kisebb nagyobb mértékben ugyan, de tudatosan elhangolják. Mintegy ráhangolódnak a beteg disszonáns rezgésszintjére.
Amikor ebben az elhangolt állapotban elkezdik az aurát energiával feltölteni, kismértékben ugyan, de mindig emelik az energia rezgésszámát, egészen addig a pontig, amíg el nem érik a beteg szervezet normális rezgését. Ekkor egy érdekes dolog jelentkezik: amint a szervezet újra a saját frekvenciáján rezeg, beindul a szervezet regenerálódási folyamata, és a beteg meggyógyul.
Igaz, az ilyen finomhangolás nem megy egyszerre, sok esetben hetekre van szükség, hogy a normális energiaszint visszaálljon. Mindenesetre az auraterápiában részesült csoport sokkal magasabb gyógyulási értéket mutatott fel, mint a kontrollcsoport. Az ilyenkor készített felvételeken pedig jól megfigyelhető volt, hogy a terapeuta és a beteg között energiacsere jött létre, amit az aura színének és vastagságának a változása is jelzett. Az aura egy másik érdekes tulajdonsága, hogy információtartalommal is bír az őt kibocsátó személyről. Peter Hurkos, Amerikában élő magyar származású parafenomén például olyan képességgel rendelkezik, hogy ki tudja olvasni ezeket az információkat. Ha egy ember megfog egy tárgyat, aurájából valamennyi megragad az illető tárgyon, és napokig, hetekig is rajta marad. Amikor Mr. Hurkos megfog egy ilyen tárgyat, képek peregnek le előtte, mintegy látja a tárgy viselőjét, és átéli annak személyiségét. Sok esetben még az illető nevét is meg tudja adni. Gyakran a rendőrség is igénybe veszi médiumi képességét. Ilyen képességgel rendelkezett a belga Gerard Crosyet, vagy a magyar Kele János, aki az ’50-es években a rendőrség keretein belül használta médiumi képességeit. El is nevezték társai léleklátónak. Ha pedig élő személlyel került fullkontaktba, vagyis megérinti őt, akkor az illető összes viselt dolga az ő tudatában megjelenik. Mr. Hurkos képessége olyan elképesztő, hogy még Stephen Kinget is megihlette, és a „Holt sáv” című regényének főszereplőjét róla mintázta meg. Peter Hurkos egyébként nem ezzel a tulajdonsággal született, hanem egy majdnem végzetes autóbaleset utóhatásaként jelentkezett nála fura médiumi képessége.

2009. január 4., vasárnap

A védelmező aura 2. rész

Miről árulkodik még az auránk? Ha mindenki számára egyformán látható lenne az aura, sok kellemetlenségtől tudnánk megszabadulni. Elváltozik például mind a színe, mind a mérete akkor, ha hazudunk. Vagy pedig ha félünk, vagy éppen boldogok, netán szerelmesek vagyunk. Az ezoterikus irodalmak szerint, ha spirituálisan fejlesztjük magunkat, akkor is finomodik, és ez által erősödik a testünket körülvevő energiatér. A harag, az irigység, a kapzsiság vagy féltékenység ugyanis mind –mind olyan érzés, amely kedvezőtlenül hat lelki életünkre. Megterhelnek bennünket és ez által gyengítenek. Ha azonban valaki képessé válik arra, hogy felülemelkedjen ezeken, az érzéseken, akkor boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válik, amitől aurája energetikai szintje is megváltozik pozitív irányban. Ha tehát változtatni akarjuk auránkat, saját magunkat kell megváltoztatnunk.

Milyen érdekességeket rejt még ez az energiatér? Léteznek olyan emberek, akiktől szinte menekülünk, mert rosszul érezzük magunkat a jelenlétükben. Vannak olyanok is akikhez viszont vonzódunk. A Kirlian-fotózás lebbentette fel erről a titokról a fátylat. Arról van szó, hogy vannak olyan emberek, akiknek olyan kicsi az energiaterük, hogy kénytelenek valahonnan pótolni. Egyszerűen leszívják a miénket. Mindez pedig egyáltalán nem tudatosan történik náluk. Mi elfáradunk a jelenlétükben, miközben ők felfrissülnek. A másik esetben pedig arról van szó, hogy egy olyan személlyel hozott össze a jó sorsunk, akinek energiaszintje ugyanolyan magas, mint a miénk. Így ő nem kényszerül megcsapolni a mi energiánkat. Ezek az állítások nemcsak elméletek, hanem tények, mivel a folyamatot ezzel a fotózással ki lehet mutatni.

Miután a kutatóknak sikerült kézzelfoghatóan bizonyítaniuk az aura létezését, behatóan kezdték azt tanulmányozni. Sok érdekességre bukkantak. A legegyszerűbb a növények vizsgálata volt, mivel a Kirlián-fotózás nagyfrekvenciás teret igényel, és sok kutató véleménye szerint ez az elektromos tér az emberekre káros. Az első érdekesség az volt, hogy más képet mutatott ugyanannak a növénynek a levele akkor, amikor egészséges volt, és más képet akkor, amikor a növényt valamilyen kór támadta meg. Az egészséges levél képe sugárzó, erőteljes volt, és szabályos. Az a levél azonban, amelyik valamilyen betegségben szenvedett, teljesen más képet mutatott. A levelet körülvevő aura szabálytalan, és változó vastagságú képpel jelent meg a fotónegatívon.

Amikor az embereket fényképezték le ilyen módon, néha rendellenességet lehetett felfedezni az aurájuk bizonyos részein. Itt foltokat, szakadásokat lehetett megfigyelni, ami arra utalt, hogy a szervezetben valami nincs rendben.

2009. január 3., szombat

A védelmező aura 1. rész

A távol-keleti misztikus tanítások szerint minden élőlényt a földön ,így bennünket embereket is, körülvesz egy láthatatlan, de azért tapintható erőtér, amelyet az ezoterikus tanítók egyszerűen csak aurának neveznek. Ennek a titokzatos erőtérnek a léte, vagy nemléte élénk viták tárgy a kutatók körében. Vajon minden időben úgy vélekedtek az emberek, hogy az aura egy nem létező valami? Erre határozott nemmel kell, hogy feleljünk, hiszen elég, ha a régi szentképeket megnézzük, azonnal a szemünkbe ötlik, hogy a művészek minden spirituálisan fejlett személy feje köré dicsfényt rajzoltak. Miért? Az ok rendkívül egyszerű. Az aura ugyanis nem teljesen láthatatlan, sőt a legtöbb ember időnként látni is vél valamit. Jobb, ha úgy fogalmazunk, hogy ez a bizonyos erőtér, ami körülvesz bennünket, az észlelési képességünknek éppen a határán van. Ha azonban megfelelően ellazult, relaxált állapotba hozzuk magunkat, akkor időnként mindenki megláthatja egy másik ember auráját. Milyen konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy ez az energiatér valóban létezik? Az 1960-as években a Szovjetunióban egy fizikus rendkívül érdekes kísérleteket végzett. Élőlényeket és embereket nagyfrekvenciás térben az ultraibolya sugárzásra is érzékeny fényképezőgéppel lefotózott, és az előhívott képeken minden élőlény körül egy fényudvart vett észre.

Az eljárás kidolgozójáról Kirlian-fotózásnak nevezték el a módszert. Ezeken a felvételeken meggyőzően láthatta mindenki, hogy az aura létezik, tehát az ezoterikus irodalmaknak igenis igazuk van. A felvételek további érdekességeket is elárultak. Ez az erőtér nem egy stabil képződmény körülöttünk, hanem folyamatosan változik. Változik színében, méretében, sűrűségében, kedélyállapotunktól, fizikai teljesítőképességünktől, egészségi állapotunktól függően. Végeztek olyan kísérleteket, amikor ismert médiumokat kértek meg arra, hogy engedjék meg, hogy Kirlian–felvételeket készítsenek róluk, transzban és éber állapotban egyaránt. Amikor a felvételeket elkészítették, mindenkinek jól látható volt, hogy a médiumok aurája transzban jelentős változáson ment át. Oly mértékben kitágult, hogy nem egy esetben a külső széle nem fért rá a fényképre.

Gyakran lehet olyan történeteket hallani, – és a médiumok általában gyerekek – hogy valaki egy teljesen egészségesnek tűnő emberre azt mondta, hogy beteg, és esetleg meg fog halni. Miért? Azért, mert olyan extraszensz képességgel rendelkezett, hogy jól látta az aura elváltozását, már akkor, amikor a betegség még nem is jelentkezett. A felvételek pedig igazolták azt az állítást, hogy a beteg, vagy a betegség előtt álló szervezetnek megváltozik az aurája. Egyes esetekben az érintett részeken oly mértékben elvékonyodik, hogy ki is lyukadhat.

2009. január 2., péntek

Mi is az a REIKI?

Az emberi testnek kézrátétellel történő gyógyítása az ösztöneinkkel egyidős cselekedet. Megnyugtat és megszabadít a fájdalomtól. Fizikai kellemetlenség észlelésekor a legtöbb ember legelőször is ráteszi a kezét a fájdalmas területre. Amikor a gyermek elesik és lehorzsolja a térdét, azt akarja, anyja megérintse azt, és így enyhítse a fájdalmát. Az anya ösztöneinek engedelmeskedve a lázas, beteg kisgyermeknek a homlokára teszi a kezét. Az emberi érintés melegséget, nyugalmat, gyógyító erőket közvetít. Ez az egyszerű mozdulat az alapja minden kézrátételes eljárásnak.
Az élő test melegséget és energiát sugároz. Ez az energia az életerő maga, és olyan sok elnevezése van, amennyi emberi kultúra. Indiában Prana, héberül Ruach, az iszlám országokban Barakka, Kínában pedig Ch’i a neve. Japánul Ki a neve és ebből a szóból származik a Reiki elnevezés.
A szó jelentését a következőképpen határozzák meg: „energia, levegő, fuvallat, szél, éltető lélegzet, alapvető lényeg, a világegyetemet mozgató energia”.
Amikor a Ki elhagyja az élő szervezetet, akkor eltávozik az élet. A Ki a Föld, a bolygók, a csillagok, a mennyek alapvető éltető ereje is, és ezek az energiaforrások hatnak az emberi test Ki-energiájára. Minden élő tartalmaz Ki-energiát – ez az aura biomágneses energiája.
A Reiki-t az összehangolás vagy beavatás folyamata különbözteti meg minden egyéb kézrátételes vagy érintéses gyógymódtól.
A Reiki-gyógyításra felkészített személy a beavatások révén a reiki életerő energiája számára megnyitotta a test energiacsatornáit, és megtisztította azokat az elzáródásoktól. Így már nem csak a saját maga gyógyulásához fogad be megnövekedett mennyiségű életerőt, vagy Ki-t, hanem az egyetemes Ki forrásával is kapcsolatot létesít.
A Reiki nem vallás és nem kötődik semelyik valláshoz. Ez az életerő energia magának az életnek a forrása, és fogalmát, valamint létezését tekintve sokkal régebbi valamennyi vallásos filozófiánál.
Bár minden élő rendelkezik a Ki energiával, a Reiki beavatás azt eredményezi, hogy a befogadó (beavatott) erőteljesebb kapcsolatot létesít ennek az energiának a korlátlan forrásával. Ahhoz, hogy a gyógyító Ki-vel felvegye a kapcsolatot, a beavatástól kezdődően egész hátralevő élete során mindössze önmagára, vagy valaki másra kell helyeznie a kezét, és az önműködően keresztül fog rajta áramolni. A beavatás révén a befogadó életerő energiája is növekedik azáltal, hogy az illető egyenes kapcsolatba kerül a Ki forrásával. Olyan energiát ismer meg, amely először őt gyógyítja, s amellyel majd másokat is gyógyít anélkül, hogy saját magát kimerítené.
A Reiki-t három szintre osztották. A Reiki I fokozaton maga a beavatás fejt ki gyógyító hatást a befogadó egészségének fizikai szintjén. A beavatást követő három-négy hét alatt a reiki-energia sajátos nem egészséges pillanatokat is előidézhet. Az történik, hogy az energia szabályozza és megnöveli az új gyógyítónak a közvetítésre szolgáló teljesítményét. Több Ki energia lép be az aurájába és testébe, mint azt korábban tapasztalta, az aurája és a csakrái megtisztulnak.
A Reiki II beavatás mérhetetlenül megnöveli a gyógyító energia mennyiségét, és a beavatás a befogadó érzelmi, szellemi és karmikus gyógyítására összpontosít. A Reiki II-vel történő gyógyítás jelentékeny erő kölcsönöz a közvetlen átadásnak. Módszert és eszközt nyújt a testben jelen nem lévő személyek gyógyításához – a távgyógyításhoz – is.
A Reiki III a mester/tanár szint. A beavatás szellemi szintű energiát von magával, és a befogadóban szellemi gyógyítást visz véghez. A gyógyítások során a Reiki III gyakorló a gyógyító energia áramlásába való bekapcsolódás képességének még erőteljesebb növekedését tapasztalja, és gyógyító adottságai is magasabb szintet érnek el.
A reiki-energia a teljes személyt gyógyítja. Például fejfájás kezelésekor a reiki más szervekben és más szinteken is véghezvihet gyógyítást. Bár a gyógyító keze az illető fájdalmas testrészén van, a fejfájások egy része az emésztőrendszer működéséből fakad. Ha a fejfájás a bélműködés rendellenességének a következménye, akkor az energia ugyanúgy irányul a belekbe is, mint a fájdalmas fejbe. Ha a fejfájásnak érzelmi okai vannak, például stressz következtében alakul ki, abban az esetben a Reiki ezen a szinten is gyógyítóan hat. Hasonló a helyzet, ha a fájdalom a szellemi, vagy a spirituális testek szintjén gyökerezik.
A Reiki tehát fizikai, tudati, érzelmi és szellemi szinten egyaránt hasznos, jótékony hatással van a legkülönfélébb betegségekre, és nagyszerű változásokat hoz az emberek életében.
Soha nem erkölcsös azt mondani valakiről „meggyógyítottam Őt.” Az egyetlen aki meg tudja gyógyítani az Ő maga. A gyógyulás csak az Ő testében mehet végbe. A gyógyító szerepe egyszerűen az energia közvetítése, amelyet a befogadó a szükségleteinek leginkább megfelelő bármely módon használhat. Gyógyító nem valakit, hanem valakivel gyógyít. A Reiki egyetlen szabálya az, hogy a befogadó kérje a kezelést. Ez azt jelenti, hogy már megérett az reiki-energia befogadására.
A Reiki tökéletesen pozitív, és a helyzettől vagy az állapottól függetlenül semmilyen élőnek nem tud ártani.

A reiki életmód öt alapelve

1. Most ebben a pillanatban felhagyok az aggódással!
2. Most ebben a pillanatban megbocsátok!
3. Most ebben a pillanatban becsülettel végzem a dolgom!
4. Most ebben a pillanatban a hála érzése tölt el!
5. Most ebben a pillanatban szeretek és tisztelek mindent, ami körülvesz